Tabor veselja, ki otroku omogoča ustvarjalno in doživljajsko izkušnjo v osrčju Goričkega

25. – 30. junij 2024

Namen tabora je, da otrok s svojimi vrstniki preživi aktivne počitnice, ki ga napolnijo z ustvarjalnimi, veselimi in doživljajskimi vsebinami. Na taboru bomo razvijali socialne veščine, avtonomnost, interaktivnost, kreativnost, ustvarjalnost, kognitivne in motorične sposobnosti. Preko igre, delavnic in različnih dejavnosti se bomo učili skupinskega dela ter z različnimi aktivnostmi spodbujali pri otroku samostojnost, ustvarjalnost, odgovornost, vztrajnost, samoiniciativnost ter druge socialne in čustvene veščine.

Otrok mora nujno pridobiti izkušnjo(e), da je življenje čudovito in vredno, da se je pa potrebno potruditi in lastnemu življenju dati smiselno vsebino in iz njega nekaj narediti.

Portrait of izr. prof. dr. Sebastjan Kristovi?, Alma Mater Europaea – ECM, on February 15, 2019 in Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

dr. Sebastjan Kristovič

Strokovnjak za vzgojo
izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič

dr. Sebastjan Kristovič

Strokovnjak za vzgojo
Photo by Vitolda Klein on Unsplash
Photo by Vitolda Klein on Unsplash

Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Pohitite s prijavo!

Število mest je omejeno, zato otroku čim prej rezervirajte mesto, da doživi nepozabno poletno izkušnjo. Prijava otroka na Tabor veselja je potrjena ob izvedenem plačilu.

Informacije za starše:

Zakaj otroku omogočiti poletni tabor?

To vprašanje si verjetno zastavi vsak starš, ki razmišlja o vpisu otroka na tabor. Vsako leto starši prejmete veliko ponudb taborov ali drugih delavnic, ki vas nagovarjajo, da otroke prijavite ravno k njim.

Zakaj lahko rečemo, da je naš tabor drugačen od drugih? Od jutra, ko se otroci zbudijo in do večera, ko na nebu mežikajo zvezde se izvajajo raznovrstne aktivnosti (ustvarjalne, doživljajske, kognitivne, psihosocialne, koordinacijske, vztrajnostne, športne, …), ki so skrbno strokovno načrtovane ter so v skladu z razvojnimi potrebami otrok.

Tabora ne vodijo prostovoljci ali mladostniki, ki opravljajo počitniško delo ampak stalna ekipa strokovnjakov, ki skrbi za varnost in strokovnost, da so dogodivščine več kot samo igra. Tabor se po petih dneh zaključi, veselje do novih aktivnosti, spretnosti in znanja pa ostanejo v otroku za vedno.

Za koga je tabor primeren?

Tabor je primeren za otroke stare od 6 do 12 let.

Katere aktivnosti potekajo na taboru?

Telovadba, pohodi v naravi, spoznavanje narave in okolice, biološke delavnice, orientacijske igre, športne igre, miselne igre, dejavnosti za spodbujanje povezovanja in dela v skupini, dejavnosti za vzpodbujanje vztrajnosti, igre za krepitev razvoja individualnih otrokovih potencialov, motorične dejavnosti (ravnotežje, rotacija), dejavnosti za spodbujanje funkcionalnega razmišljanja in kognitivnih sposobnosti, različna tekmovanja, ogled lokalnih posebnosti, pravljice, petje, »gledališke« igre, potopisna predavanja, umetniške delavnice, spoznavanje zakonitosti narave z gosti, spoznavanje živali, nabiranje zdravilnih rastlin, ustvarjalne delavnice, srečanje z različnimi gosti tabora itd.

Kje tabor poteka?

Bivali bomo v Domu aktivnosti v Ženavljah (Ženavlje 11, 9203 Gornji Petrovci). Dom se nahaja v osrčju neokrnjene narave goričkega.

Potrebna oprema, ki jo naj imajo otroci s seboj

Manjši nahrbtnik, vetrovka, pelerina, kapa s senčnikom (»šilt« kapa), 5 majic s kratkimi rokavi, 3 kratke hlače, 2 trenirki, nogavice, spodnje perilo, športni copati, hišni copati, škornji, 2 brisači, plastenka za vodo 0,5 l, 1 brezčrtni zvezek A4, pisalo, barvice ali voščenke, lahko tudi kakšne priljubljene igrače, plišaste medvedke…, slikanice, knjige, pravljice…, pribor za osebno higieno, instrument (tisti, ki igrajo – kitaro, harmoniko, orglice, flavto..), osebni dokument in zdravstveno kartico.

Otroci naj s seboj prinesejo tudi

  • vzglavnik, pregrinjalo in rjuho ali
  • spalno vrečo, rjuho in vzglavnik.

Starši bodo imeli ob zaključku možnost za razgovor z vodjem tabora, izr. prof. dr. Sebastjanom Kristovičem in ostalimi strokovnimi sodelavci.

Na taboru niso dovoljeni mobilni telefoni, tablice, ipd.

Prihod na tabor in odhod iz tabora

Starši pripeljete otroke v torek (25. 6. 2024) od 14.30 do 15.00 ure in jih pridete iskat v nedeljo (30. 6. 2024) od 16.00 do 16.30 ure (ob 16.30 uri je zaključna predstava).

Naslov:
Dom aktivnosti
Ženavlje 11
9203 Gornji Petrovci

Cena

Cena 6 dnevnega tabora znaša 240 €.

V ceno je vključeno vse: 6 dnevna nastanitev s petimi dnevnimi obroki, celoten program in vse aktivnosti ter zavarovanje.

Prijava otroka na Tabor veselja je potrjena ob izvedenem plačilu. Potrdilo o plačilu je potrebno poslati na elektronski naslov taborveselja@gmail.com. 

Podatki za plačilo:

AMEU – ECM, Mednarodni inštitut za psihoterapijo in uporabno psihologijo, Maribor
Glavni trg 17b
2000 Maribor

Transakcijski račun pri SKB d.d.: SI56 0312 1100 0690 647
Matična št.: 6734197000
Davčna št.: 73161870

Informacije

Za vse informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko: +386 40 266 694 ali pišete na e-pošto: taborveselja@gmail.com.

Veselimo se vašega klica ali sporočila!

Vodja tabora in drugi strokovnjaki

Tabor bo vodil priznani strokovnjak iz področja vzgoje in izobraževanja prof. dr. Sebastjan Kristovič, ki ima dolgoletne izkušnje z organizacijo in vodenjem ustvarjalno-doživljajskih taborov, z nekaj tisoč otroki, starši in pedagoškimi delavci, na področju vzgoje, izobraževanja, razvoja psihosocialnih veščin in ostalih osebnostnih lastnosti za celovit razvoj otroka – za zadovoljno, kakovostno in osmišljeno življenje. Dr. Kristovič že več let po vsej Sloveniji predava za različne ciljne skupine iz področja vzgoje – za profesorje, učitelje, vzgojitelje in starše. Deluje tudi na področju psihosocialnega svetovanja iz področja vzgoje in odraščanja. Že vrsto let vodi in izvaja ustvarjalno-doživljajske tabore za otroke in mladostnike. Dr. Kristovič že vrsto let sodeluje s starši, učitelji in vzgojitelji v obliki individualnih obravnav, predavanj, seminarjev in svetovanja.
Photo by Spikeball on Unsplash
Photo by Spikeball on Unsplash
Portrait of izr. prof. dr. Sebastjan Kristovi?, Alma Mater Europaea – ECM, on February 15, 2019 in Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

dr. Sebastjan Kristovič

Vodja tabora
12

dr. Sebastjan Kristovič

Vodja tabora

Red. prof. dr. Sebastjan Kristovič je doktoriral iz področja logoterapije na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu in je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, v okviru katerega deluje tudi Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike. Je profesor na različnih študijskih programih in prorektor za študijski proces na Univerzi Alma Mater Europaea – ECM. Je predstojnik specialističnega študijskega programa izpopolnjevanja Logopedagogika. Sodeluje tudi pri mnogih drugih projektih in je znanstveno-raziskovalno permanentno aktiven. Dr. Kristovič je tudi član Sveta Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS). Njegova strast so knjige, šport, vožnja z motorjem in potovanja. Že vrsto let vodi in izvaja ustvarjalno-doživljajske tabore za otroke.

jasmina-kristovic-768x768

Jasmina Kristovič

Strokovna sodelavka
jasmina-kristovic-768x768

Jasmina Kristovič

Strokovna sodelavka

Jasmina Kristovič je magistrica zakonskih in družinskih študij z opravljeno specializacijo za zakonskega in družinskega terapevta in doktorska kandidatka. Deluje kot asistentka in raziskovalka na fakulteti Alma Mater Europaea – ECM. Je predstojnica Svetovalno-terapevtskega centra za družine, pare in posameznike. Kot terapevtka se vsakodnevno srečuje z izzivi in lepotami, ki jih prinaša življenje. Prihaja iz Maribora vendar je v srcu še vedno Prekmurka.

katja-herga

Katja Herga

Strokovna sodelavka
katja-herga

Katja Herga

Strokovna sodelavka

Katja Herga je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in študentka inkluzivne pedagogike. Izkušnje je nabirala kot au pair, animatorka na različnih dogodkih in kot vzgojiteljica v vrtcu. Trenutno je zaposlena v Centru Gustava Šiliha, kjer dela z otroki različnih starosti. Rada potuje, kuha, bere in uživa v lepotah narave. Nedavno je izdala tudi svojo drugo knjigo za otroke.

Untitled-4

Minea Kristovič

Strokovna sodelavka
Untitled-4

Minea Kristovič

Strokovna sodelavka

Minea Kristovič je najmlajša članica naše ekipe vendar so njene izkušnje dela z otroki zelo bogate. Je diplomirana fizioterapevtka in študentka magistrskega programa Zdravstvene vede – smer fizioterapija, ki je vedno nasmejana in polna energije. Zaposlena je v zdravstvenem domu na Ptuju. Izkušnje z otroki je pridobila kot plesna učiteljica v raznih vrtcih in osnovnih šolah ter kot animatorka na praznovanjih. Prihaja iz Ptuja vendar jo zaradi strasti do potovanja lahko hitro srečate v kateri tuji državi.

Nuša Junger

Nuša Junger

Strokovna sodelavka
Nuša Junger

Nuša Junger

Strokovna sodelavka
Nuša Junger je magistrica profesorica inkluzivne pedagogike. Zaposlena je na Centru Gustava Šiliha Maribor. Zelo rada ima delo z otroki in čas preživet z njimi. Najraje pleše. Je nekdanja plesalka hip-hopa, ki je svoje plesno znanje predajala otrokom. Zelo rada ima pohode v naravo in kolesarjenje.

Utrinki iz tabora